24th March, 2015

Tahun Penerbitan :  –

Latar Tempat: Shah Alam

Watak dan perwatakan: Zekry Hakimi

Plot: Zekry Hakimi ialah anak kesayangan Datin Suhaila. Bapanya Dato’ Hakimi telah meninggal dunia ketika Zekry berumur dua tahun. Datin Suhaila mengambil keputusan mengahwini adik iparnya agar Zekry mendapat kasih sayang seorang ayah. Selama tiga belas tahun Zekry menganggap ayah tirinya sebagai ayah kandung, namun pertemuannya dengan seorang pengemis tua di atas gunung Nuang telah menjerumuskannya ke dalam satu misteri yang berpanjangan. Sebuah kotak bersawang milik orang gajinya menambah lagi kebuntuan. Seribu satu rahsia terselindung di dalam kotak kecil itu yang bakal membongkar suatu misteri.

Pendapat: Saya mendapati bahawa cerita ini mudah difahami dan sesuai untuk dibaca oleh sesiapa sahaja.